Számlaszáma: (OTP) 11703006-25955691

Prof. Dr. Horváth István

Pápán járt középiskolába, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett diplomát 1962-ben. Négy évig középiskolában tanított, mellette az ELTE a Származás- és Örökléstani Intézetében kutató munkát végzett. Ösztöndíjas aspiránsként Király Kálmán vezetésével, az Országos Bőr- Nemikórtani Intézetben dolgozott. A "Treponematózisokkal szembeni immunitásra vonatkozó vizsgálatok" címmel védte meg kandidátusi disszertációját 1973-ban. Egy évig meghívott kutatóként a CDC-ben (Amerikai Egyesült Államok) dolgozott, ahol a patogén treponemák in vitro tenyésztését kutatta. Később újabb amerikai meghívást kapott, de Magyarországon nem engedélyezték a kiutazását. Akadémiai doktori disszertációját "Patogén treponemák izolálása, tenyésztése és diagnosztikája" címmel 1986-ban védte meg. Elsők között foglalkozott Magyarországon a chlamydia fertőzések laboratóriumi kimutatásával.

Jelenleg az Interlab Orvosi-Kémiai és Diagnosztikai Laboratórium munkatársaként többek között a patogén treponemák in vivo tenyésztésének újra-szervezésén dolgozik. Cél az ismét támadó syphilis megbetegedések verifikációjának segitése és a nehézfém szennyezések megjelenésének gyors mikrobiológiai kimutatása. További tevékenységei az "atherosclerosis elleni immunizálás" humán kipróbálási engedélyeztetése, valamint a szájflóra ultramikroszkópos gyors vizsgálatok beindítása. - forrás: Wikipedia

Prof.Dr. Horváth István találmánya a sejtek koleszterin felvételének normalizálása céljából – így számos kóros állapotot, köztük a szív- érrendszeri betegségeket is meggyógyítja.